Opinie Club Brugge, laat die Europa League voor wat het is

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 48 reacties
Club Brugge, laat die Europa League voor wat het is
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge moet vanavond absoluut winnen van Legia Warschau om de kansen op een Europese lente gaaf te houden. Maar de blauw-zwarte titelkansen zouden net wel varen bij een uitschakeling. Dus jongens, laat die Europa League gewoon vallen.

We keren eerst eventjes terug naar gisteren. Michel Preud'homme probeerde zijn spelers te motiveren op deze manier. "Een Europese lente betekent meer wedstrijden, meer speelminuten en meer kansen."

Met andere woorden: alle Club-spelers hebben met een extra portie Europees voetbal meer wedstrijden om zich te tonen aan de coach. Maar Michel, heb je dan niets geleerd van vorig seizoen? 

We keren dan maar eventjes terug naar een slordige zeven maanden geleden. Club Brugge moet in volle titelstrijd naar Kiev om er in de kwartfinale van de Europa League Dnipro Dnipropetrovsk partij te geven. 

De West-Vlamingen worden uitgeschakeld én verliezen de titel door het loodzware wedstrijdprogramma. "Maar ons Europees parcours is een prijs op zich", aldus Vincent Mannaert. En dan hebben wij twee vragen: 

1. Wie zal zich binnen tien jaar het Europees parcours van blauw-zwart nog herinneren? 

2. En wie zal binnen tien jaar nog weten dat KAA Gent de gouden plak heeft gepakt? 

Inderdaad... We willen maar zeggen dat Club Brugge eigenlijk niet moet treuren als het Europese parcours vanavond voorbij is. Dat betekent vooral frisse én hongerige spelers in maart, april en mei. Money time...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties