Italië-kenner Joos: “Ik zet mijn geld op België. Okaka oproepen, dat is toch een zwaktebod”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 24 reacties
Italië-kenner Joos: “Ik zet mijn geld op België. Okaka oproepen, dat is toch een zwaktebod”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels nemen het vrijdagavond in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion op tegen Italië. In vergelijking met enkele jaren terug is België, en niet Italië, nu favoriet om met de zege aan de haal te halen. Dat ziet ook Italië-kenner Filip Joos.

“Het niveau van de Italiaanse ploeg is sinds het WK van 2006 gestaag achteruitgegaan. Het EK 2012 (met de finale Spanje-Italië 4-0, nvdr.) was een kleine opflakkering. Dat was een degelijke ploeg die het goed deed, maar nu ook weer niet de op één na beste van Europa”, zegt Joos in een gesprek met Sporza.

"De Rode Duivels hebben een rijkere kern dan Italië"

Filip Joos

De commentator ziet de Rode Duivels dus wel winnen van de Squadra. “Als ik mijn geld moet inzetten, zet ik het op België. De Rode Duivels hebben een rijkere kern, dat staat onomstotelijk vast.”

“Als je ziet dat Conte Anderlecht-aanvaller Okaka oproept, dan vind ik dat met alle respect een beetje een zwaktebod. Idem met Pelle, die met pek en veren ingesmeerd is en weggejaagd, al doet hij het nu wel zeer goed bij Southampton. Zoiets zou in vroegere tijden nooit gekund hebben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties