Ook Spanjaarden rouwen mee: "Maar we zijn hier om te voetballen"

Timothy Collard Diederik Geypen Aernout Van Lindt
Timothy Collard, Diederik Geypen en Aernout Van Lindt vanuit Brussel
| 0 reacties
Ook Spanjaarden rouwen mee: "Maar we zijn hier om te voetballen"
Foto: © Photonews

Morgen speelt Spanje een oefeninterland in Brussel tegen onze Rode Duivels. De Spanjaarden vaardigden op hun persconferentie voor de match liefst twee spelers af: Alvaro Morata en David De Gea. Beiden hopen ze op speelminuten tegen de Belgen, al denken ze toch ook nog aan het drama van dit weekend.

"Natuurlijk is mijn groep onder de indruk", gaf Vicente Del Bosque aan in het Koning Boudewijnstadion. "Wat dit weekend is gebeurd, dat is moeilijk te vatten."

"Maar we zijn hier om te voetballen. De sport primeert op dit moment, daar moeten we ons nu op focussen. Mijn groep voelt zich in ieder geval veilig. We voelen geen angst of schrik en zijn hier om onze wedstrijd te spelen."

Dat wilden Morata en De Gea alvast erg graag bevestigen: "We denken aan de families van de slachtoffers. Het is een beetje onwezenlijk", aldus de doelman.

En ook Morata was onder de indruk: "Het is allemaal een beetje vreemd. Maar we mogen niet bezig zijn met de hele zaak, we voelen weinig van de veiligheidsmaatregelen. Het is jammer, maar het leven gaat nu eenmaal door jammer genoeg. We concentreren ons dan ook op onze match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties