Van tussenoplossing naar dé doelman van Club Brugge: "En dat heeft me toch verrast"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 18 reacties
Van tussenoplossing naar dé doelman van Club Brugge: "En dat heeft me toch verrast"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Sébastien Bruzzese zag de voorbije jaren vooral voetbalwedstrijden van op de bank, maar ondertussen is de doelman wel eerste keuze bij Club Brugge. Ook Filip De Wilde is enigszins verrast door de evolutie van de goalie.

Filip De Wilde werkte bij RSC Anderlecht nog samen met de jonge Sébastien Bruzzese. "Toen was het al duidelijk dat hij een goede vorming had gehad en dat hij zijn basistechnieken goed onder de knie had."

"Maar een reeks blessures hebben hem afgeremd bij paars-wit", gaat de voormalige Rode Duivel verder. "Het verrast me toch een beetje dat hij nu titularis is bij Club Brugge. Vooral omdat hij bij Zulte Waregem op de bank bleef zitten."

Bruzzese was aanvankelijk een tussenoplossing. En dat zat in zijn achterhoofd

Filip De Wilde

Bruzzese moest een tijdje plaats ruimen voor Sinan Bolat, maar staat nu vol vertrouwen te keepen. "Hij kwam ook als doublure naar Club, hé. En tijdens die eerste weken van het seizoen was hij ook een tussenoplossing. Dat zal in het achterhoofd gezeten hebben."

De rol van... de keeperstrainer

"Maar Sébastien bewijst nu ook dat vertrouwen heel veel waard is", besluit De Wilde. "Of Michel Preud'homme als voormalig topdoelman een grote rol speelt? Ik denk eigenlijk dat hij vooral een beroep kan doen op de ervaring van Jan Van Steenberghe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties