Voormalig Frans bondscoach: "De Belgische voetballer is op dat vlak veel beter dan de Franse"

Voormalig Frans bondscoach: "De Belgische voetballer is op dat vlak veel beter dan de Franse"
Foto: © SC

Gérard Houllier heeft gisterenavond een vurig betoog gehouden voor het Belgisch voetbal. De voormalige Franse bondscoach stelt dat we goed zitten voor de komende jaren en dat we op bepaalde vlakken Frankrijk voorbijgestoken zijn.

“Zeker als je rekening houdt met de grootte van de België wordt er geniaal werk verricht. En het gaat daarbij niet om kortetermijndenken", zei hij bij Vivacité. "Jullie hebben pas ook een bronzen medaille gehaald op het WK U17. Het gaat dus niet maar om één generatie die het zo goed doet."

En dat heeft veel met onze mentaliteit te maken, denkt Houllier. “De Belgische speler zit tussen de Franse en de Engelse. Hij heeft meer een werkcultuur dan de Fransman - het kan me niets schelen als de Fransen niet kunnen appreciëren wat ik zeg. De Belgische voetballer is een modelprof."

"Als de clubs zich nu nog beter organiseren en zich echt richten op het opleiden van spelers, zal er talent in overvloed komen bovendrijven, want in België heerst er een prima mentaliteit en attitude ten opzichte van het voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties