Genkse geloof in PO1 slinkt: "Met een afgedankte speler van Standard kom je er niet"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 26 reacties
Genkse geloof in PO1 slinkt: "Met een afgedankte speler van Standard kom je er niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie louter naar de klassering kijkt, denkt dat er geen vuiltje aan de lucht is. Racing Genk staat op een zucht van PO1 en kwalificeerde zich deze week nog voor de halve finales van de Croky Cup. En toch loopt het bij de blauwhemden niet zoals gehoopt.

"De wedstrijd bij Westerlo was erbarmelijk", vertelde Marc Vanhees van de Bluewhitezone gisteren nog in onze '5 vragen aan…'. "Toch hoor je weinig morrende fans. Gelukkig zijn ze niet, maar we hebben al zoveel meegemaakt."

Over Peter Maes valt nog geen slecht woord. "Hij moet die bal niet binnenstampen. Het probleem ligt bij de mensen die de spelers binnenbrengen. Neem nu Igor de Camargo. Dat is geen verrijking voor onze club. Een speler die bij Standard is afgedankt… Het komt er niet uit. Met spelers als hem kom je er niet."

Maes is te streng voor de jongeren

Marc Vanhees (Bluewhitezone)

Dat jongeren als Siebe Schrijvers nog nauwelijks kansen krijgen, wordt de coach wel verweten. "Men zou weer meer de kaart van de jongeren moeten trekken. Maes doet dat niet, hij is te streng voor hen. Waarom moeten ze weg? We hebben talent zat. Dries Wouters deed het in de beker nog goed."

Haalt Genk PO1 nog? "Dan zullen ze een reeks moeten neerzetten, maar ik denk eerder van niet. Met dit niveau haal je het niet. Ook niet in de beker. Maar de Genk-supporters mogen niet vergeten dat we van ver komen", blijft Vanhees optimistisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties