De degradatiekandidaten één voor één aan het woord: "Ik geef onszelf tachtig procent kans om in eerste te blijven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
De degradatiekandidaten één voor één aan het woord: "Ik geef onszelf tachtig procent kans om in eerste te blijven"
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

De degradatiestrijd belooft dit seizoen extra spannend te worden. KVC Westerlo leek enkele weken geleden nog een vogel voor de kat, maar ondertussen blijven er nog vier duidelijke degradatiekandidaten over. Wij laten hen één voor één aan het woord en vandaag houden we halt in de stille Kempen.

KVC Westerlo leek enkele weken geleden nog een vogel voor de kat. De Kemphanen kregen een serieuze pandoering om de oren op het veld van OH Leuven (5-1, nvdr.), maar sindsdien werd er enkel nog verloren van Club Brugge en RSC Anderlecht.

Meer zelfs: de recente zes op zes na de jaarwisseling heeft ervoor gezorgd dat Westerlo opnieuw dichtbij een veilige plaats staat. "Maar we zullen sowieso moeten knokken tot op de laatste speeldag."

"Het grote verschil met enkele weken terug is de moraal en het geloof bij de spelers", vertelt Jimmy Mangelschots van supportersclub Blue Ara's. "Die jongens zitten opnieuw fris in het hoofd en dan volgen de resultaten."

Maar ook de trainerswissel zit er voor iets tussen. "Harm van Veldhoven was de feeling met de groep verloren, terwijl Bob Peeters er net wel in slaagt om zijn boodschap over te brengen in de kleedkamer."

Bob Peeters slaagt erin om zijn boodschap over te brengen in de kleedkamer

Jimmy Mangelschots

"We hebben nog een lange weg te gaan, maar ook bij de fans is het geloof groot. Momenteel schat ik onze kansen op het behoud in op tachtig procent. Maar misschien moet ik binnen een aantal weken mijn mening alweer herzien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties