Probleempje voor Club Brugge? MPH mag alvast puzzelen voor de komst van Lokeren

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 16 reacties
Probleempje voor Club Brugge? MPH mag alvast puzzelen voor de komst van Lokeren
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ontvangt zondag Sporting Lokeren in het Jan Breydelstadion. Maar Michel Preud'homme zal nogmaals mogen bewijzen dat puzzelen zijn lust en leven is. Er is namelijk een probleempje in de defensie.

Wat dat probleem precies is? Dion Cools moet op de strafbank plaatsnemen na zijn handsbal en rode kaart bij KAA Gent, terwijl Thomas Meunier afgelopen zondag op de Freethiel zijn vijfde gele kartonnetje verzamelde. 

Met andere woorden: de twee vleugelbacks van de voorbije weken mogen een plaatsje in de tribune zoeken. Hoe lost Michel Preud'homme dat euvel op? 

1. De logische oplossing, met een tikkeltje risico

Davy De fauw kan perfect depanneren op de rechtsbackpositie, waardoor Laurens De Bock op zijn vertrouwde overkant gaat spelen. Enig probleem: laatstgenoemde was de voorbije weken buiten strijd met een enkelblessure en is nog twijfelachtig. 

2. Schuiven met die handel

Wat als De Bock toch nog niet klaar is om aan de wedstrijd te beginnen? Dan zal De fauw hoogstwaarschijnlijk op links starten. Met Jean-Charles Castelletto heeft MPH nog een alternatief achter de hand voor de rechterkant van het veld.

Maar ook dat geeft een probleempje: de Fransman kwam de voorbije maanden amper aan spelen toe én was op de koop toe een tijdje geblesseerd. Boli Bolingoli dan maar? Nee, de winger presteert simpelweg te onregelmatig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties