Ongelooflijke cijfers: Belgische beloften hebben al meer dan 1000 (!) A-ploeg-wedstrijden gespeeld

Ongelooflijke cijfers: Belgische beloften hebben al meer dan 1000 (!) A-ploeg-wedstrijden gespeeld
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beloftenploeg van Enzo Scifo speelt twee belangrijke wedstrijden richting EK. Vandaag tegen Moldavië, maandag (normaal gezien) tegen Montenegro. Ook deze kern puilt uit van het talent... en van de ervaring. Want wat de jonge Duivels al speelden, is vrij indrukwekkend.

In de huidige kern zitten jongens die al meerdere wedstrijden in de Champions League achter de rug hebben. Denken we maar aan Thomas Foket, Youri Tielemans en Dennis Praet. Een Praet heeft bijvoorbeeld al 170 wedstrijden voor Anderlecht achter de kiezen.

Vijf spelers in groep van honderd... voor hun 22ste

En ook Benito Raman, Thomas Foket, Youri Tielemans en Leandro Trossard (60 in tweede klasse) hebben de kaap van de honderd al overschreden. Een schat aan ervaring, waarvan verschillende jongens tien jaar geleden nu al bij de A-ploeg hadden gezeten. Enkel door de moordende concurrentie daar zitten sommigen nog bij de beloften.

Samen hebben de 17 veldspelers ook al 145 doelpunten gemaakt voor hun respectievelijke A-teams en 116 assists uitgedeeld. Daarmee zijn onze jonge Duivels één van de meest ervaren ploegen ter wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties