Ontdek de speelsteden van het EK: Parijs, Licht- én voetbalstad van Europa

Pieter De Clerck
| 0 reacties
Ontdek de speelsteden van het EK: Parijs, Licht- én voetbalstad van Europa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 10 juni gaat het Europees kampioenschap in Frankrijk van start. 24 landen strijden om de hoofdprijs. Dit doen ze in 10 stadions in 10 verschillende steden. In deze reeks stellen wij die aan u voor. Vandaag gaan we verder met Parijs.

Het stadion

Het Parc des Princes is de arena van Paris Saint-Germain. Het gebouw in de Franse hoofdstad geeft plaats aan zo’n 47.000 voetballiefhebbers. Maar als alles goed loopt, moeten dat er tegen de start van het EK 51.000 zijn. Tijdens de achttiende eeuw werd het domein waar nu het stadion ligt, gebruikt als Koninklijke jachtplaats, vandaar de naam van het sportcomplex.

De wedstrijden

Vier duels worden hier afgewerkt in de poulefase. Dat zijn: Roemenië-Zwitserland, Noord-Ierland-Duitsland, Turkije-Kroatië en Portugal-Oostenrijk. Tenslotte staat er ook nog een achtste finale gepland in het Parc des Princes.

Bezienswaardigeheden

Iedereen kent de klassiekers: de Eifeltoren, het Louvre, de Champs-Élysées,.. Hoewel het tegenwoordig bon ton is om de highlights links te laten liggen, blijven ze absoluut de moeite, zeker voor wie nog nooit eerder in Parijs was.

Maar natuurlijk valt hier heel wat meer te beleven. Zo kan je een ondergronds bezoekje brengen aan een netwerk van tunnels dat 290 km lang is. Een deel ervan werd gebruikt als depot om de beenderen van de overvolle kerkhoven in onder te brengen. Iets voor jou?

Horeca/shopping

In de supporterszone bij de Eifeltoren zal er plaats zijn voor 120.000 voetbalfans. Natuurlijk staan de nodige drank- en eetkramen daar op je te wachten, net als grote schermen waarop het spektakel live te volgen zal zijn. Wie liever naar de kroeg trekt, hoeft zich geen zorgen te maken.

Le Players is de grootste sportbar van Parijs en een prima uitvalsbasis voor het EK. Wie wil shoppen trekt uiteraard naar de Champs-Élysée of het shoppingcenter Les Quatre Temps.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties