Birger Verstraete draagt Club Brugge nog steeds in zijn hart: "Daar gaan die paarse schoenen niets aan veranderen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Birger Verstraete draagt Club Brugge nog steeds in zijn hart: "Daar gaan die paarse schoenen niets aan veranderen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

U herinnert zich vast nog wel de discussie in 2010. Nabil Dirar en Ivan Perisic zorgden voor ophef door met paarse schoenen voor Club Brugge te spelen. Bij KV Kortrijk hoeft Brugs jeugdproduct Birger Verstraete zich om die polemiek geen zorgen meer te maken.

Het viel ons afgelopen vrijdag in de PO2-fianle tussen Charleroi en Kortrijk meteen op. Verstraete sjokte met paarse shoes over Mambourg. "Nu mag dat terug", lacht de middenvelder in gesprek met Voetbalkrant.com.

"In mijn carrière bij Club Brugge was dat absoluut niet toegelaten. Philippe Clement heeft me daar eens over aangesproken. Nike stuurt die schoenen telkens op. Maar bij Club moest ik die terugsturen of weggeven aan vrienden. Hier weet ik niet waarom ik er niet mee zou mogen spelen."

Hopelijk kan mijn goede vriend Bjorn Engels de trofee in de lucht steken

Maar zou hij zondag de titelmatch van Club Brugge tégen Anderlecht niet bijwonen? "Ik ga inderdaad met enkele vrienden in het stadion kijken", gaat Verstraete verder. "Hopelijk kan mijn goede vriend Bjorn Engels de trofee in de lucht steken. En ik zal blij zijn voor de fans, die wachten er al zo lang op. Mijn band met Club is er zeker nog. En daar zullen die paarse schoenen niets aan veranderen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties