Wat met Anderlecht en het Eurostadion? "Heb het gevoel dat ze het project loslaten"

Redactie
| 141 reacties
Wat met Anderlecht en het Eurostadion? "Heb het gevoel dat ze het project loslaten"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Panorama ging naar aanleiding van het Eurostadion in een reportage op zoek naar de verschillende stadiondossiers. Enkele voorzitters gaven hun mening, maar bij één club kwam er geen reactie: Anderlecht.

Jan Hauspie, journalist van Sport/Voetbalmagazine, denkt het antwoord daarvoor te kennen. "Het stadiondossier is altijd getrokken door Philippe Collin en dat op een 'Brusselse' manier. Er is veel gereisd naar Europese voorbeelden, maar het financiële verhaal en het welzijn van de club is niet goed bewaakt", zegt de journalist.

"Anderlecht heeft de fout gemaakt om het hele project te laten trekken door ontwikkelaar Ghelamco. Het stadion blijkt op maat gemaakt te zijn van meer dan 60.000 toeschouwers en EURO 2020, maar het stadion is veel te groot voor paars-wit", aldus Hauspie bij Sporza.

Stekker uit project

Volgens Hauspie is er een klik gekomen sinds de komst van Jo Van Biesbroeck, die verantwoordelijk is voor de financiën bij Anderlecht. "Toen Van Biesbroeck in 2015 de stekker uit het project trok, heeft Anderlecht gecommuniceerd dat het voortbestaan van de club in gevaar was. Blijkbaar had niemand voor hem dat door."

"Er is ondertussen nog één keer een communicatie geweest van Van Biesbroeck en die zei dat 2020 niet de deadline van Anderlecht is, maar van de stad en van ontwikkelaar Ghelamco. Naar mijn gevoel geeft dat aan dat Anderlecht het project een beetje loslaat", besluit Hauspie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties