Reactie Stond de nieuwe strafschopnemer van AA Gent op? "Ik nam bij ál mijn clubs de penalty's"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 4 reacties
Stond de nieuwe strafschopnemer van AA Gent op? "Ik nam bij ál mijn clubs de penalty's"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jérémy Perbet scoorde meteen een strafschop voor AA Gent. Net daarop faalde vaste eerste keuze Sven Kums vorig seizoen op de belangrijke momenten. De Buffalo's hebben er een specialist bij.

"Ik miste vlak daarvoor een grote kans, maar meteen kunnen scoren in mijn eerste wedstrijd voor dit publiek, dat geeft vertrouwen", aldus de ervaren Fransman achteraf. "Ik had hier al gespeeld als tegenstander, dit is echt een mooi stadion en het publiek was vandaag al op post."

Het is goed dat Dieumerci hier ook is, we kennen elkaar door en door

-Jérémy Perbet

"De match zelf was geen makkie. Olympiakos is een heel sterke ploeg. We verloren niet en dat is al niet slecht, we zitten nog vroeg in de voorbereiding." Gent speelt onder Vanhaezebrouck een systeem dat toch verschilt van wat Perbet gewend was bij de Carolo's.

"Ik had er met de coach al over gesproken, maar het is een systeem dat me ligt. Het is nog zoeken naar de automatismen, al liep het vandaag niet slecht." Met één speler zijn die automatismen er al. "Het is goed dat Ndongala hier ook is, we kennen elkaar door en door."

Het is mooi dat Kums me dit gunde

-Jérémy Perbet

En hoe zit het nu met die strafschoppen? "Ik was niet specifiek aangeduid, neen. We hebben op het veld beslist dat ik hem zou nemen, ik voelde me goed." De topschutter van vorig seizoen staat alvast niet weigerachtig tegenover die rol.

"Ik nam de penalty's al bij elke club waar ik speelde. Het is iets dat vertrouwen geeft aan een spits. We hebben nog niet besproken wie de strafschoppen zal nemen in de toekomst, maar het is mooi dat Sven Kums me dit gunde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties