Conte heeft het over één Belg bij eerste persconferentie: "Hij zal ons al meteen diensten bewijzen"

Conte heeft het over één Belg bij eerste persconferentie: "Hij zal ons al meteen diensten bewijzen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antonio Conte heeft vandaag zijn eerste persconferentie als nieuwe coach van Chelsea gegeven. En daarbij viel vooral op dat de Italiaan hamerde op 'mentaliteit'. Iets wat hij ook al als speler heel belangrijk vond.

Conte liet nog niet te veel in zijn kaarten kijken. Hoe hij Chelsea gaat laten spelen, is nog niet duidelijk. "Een trainer is als een kleermaker. Vergelijk het met een kleed. Het moet passen. Of we nu, zoals bij de Italiaanse nationale ploeg, met drie of vier achteraan gaan spelen, is niet belangrijk. De mentaliteit telt", aldus Conte.

Een trainer is als een kleermaker: het kleed moet passen

Conte maakte naam als tacticus. "Ik hoop dat ik zoveel mogelijk op mijn spelers kan overbrengen. Ik weet dat ze klaar zijn om te vechten, goed voetbal te spelen en hun enthousiasme op de fans over te brengen", aldus de nieuwe oefenmeester.

En er kwam ook één Belg aan bod. "Michy Batshuayi? Een jonge en sterke speler met een goede techniek. Ik ben blij om hem er bij te hebben. Zijn toekomst oogt mooi, maar hij zal ons ook al meteen goeie diensten bewijzen", zei hij vol lof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties