Jeugdproduct RSC Anderlecht is inmiddels drie jaar weg, wanneer wacht de échte ontluiking over het Kanaal?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
Jeugdproduct RSC Anderlecht is inmiddels drie jaar weg, wanneer wacht de échte ontluiking over het Kanaal?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toen bekend raakte dat Roberto Martinez Marc Wilmots zou opvolgen bij de Rode Duivels, werd snel de link gelegd met Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. Met youngster David Henen werkte echter nog een derde landgenoot onder de hoede van de Catalaanse oefenmeester.

Maar hoe is het nog met de 20-jarige belofte die de jeugdopleiding van Anderlecht verliet voor een Engels avontuur? Eind vorige maand liet de vleugelaanvaller van zich horen door de SuperCupNI, een van de belangrijkste jeugdtoernooien in de wereld, achter zijn naam te schrijven. (Dat leest u hier)

Het seizoensbegin was veelbelovend voor Henen, die van nieuwbakken manager Ronald Koeman mee mocht op stage naar Oostenrijk. Onze landgenoot, vorig seizoen uitgeleend aan Fleetwood Town in de League One, kon er zich in de kijker trainen, maar wist ook dat The Toffees lang niet voltallig waren.

Terugkeer van sterkhouders + transfers

Inmiddels voegden Lukaku en co zich bij de selectie, en weet Koeman op welke posities hij nog versterkingen nodig heeft. Centrale middenvelder Idrissa Gueye kwam al over van Aston Villa, mogelijk volgen ook spelers die in het vaarwater van Henen terechtkomen. De kans lijkt klein dat het Belgische talent dan nog in de plannen past. En dus dringt een nieuwe uitleenbeurt zich op.

Vorig seizoen bij Fleetwood Town, dit jaar opnieuw een uitleenbeurt?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties