Gent moet misschien nog transfermarkt op: "We zijn niet op zoek naar een kopie van Laurent"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 6 reacties
Gent moet misschien nog transfermarkt op: "We zijn niet op zoek naar een kopie van Laurent"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat met AA Gent na het vertrek van Depoitre? Dat is de vraag die gesteld wordt nadat de aanvaller maandag de deur van de Ghelamco Arena definitief achter zich dichttrok. Hein Vanhaezebrouck maakte ons wat wijzer op de persconferentie.

Een type spits als Depoitre vind je natuurlijk niet overal. "Als je een speler wil vervangen, kan dat alleen maar als hij een identieke tweeling heeft. In alle andere gevallen is dat bijna onmogelijk. Elke speler is anders. We zoeken niet naar de kopie van Depoitre", aldus Vanhaezebrouck.

Het spelsysteem zal, zeker de eerste weken, aangepast moeten worden. "We hebben andere jongens voor het offensieve binnengehaald en we zullen zien waar we staan, we hebben nog een aantal weken waarin we het waarschijnlijk anders zullen moeten oplossen."

Als we merken dat er geen evolutie is, moet er misschien nog iets bij

De nieuwkomers en vooral Emil Kujovic zitten nog met een achterstand. "Sommigen hebben tijd nodig. Zeker wie te laat aankomt of niet fit is. We hebben nog tijd tot 31 augustus, daarna moeten we verder met het team dat er is. Ofwel merken we dat er geen evolutie is en moet er nog iets bij."

"Je kan niet verwachten van iemand die niet helemaal fit is, dat hij op vijf dagen top gaat zijn. Dat kan niet. Als we natuurlijk zien dat het fysiek moeilijk blijft of hij heeft moeite met scherp zijn op trainingen en in matchen, hebben we wel een probleem."

Vanhaezebrouck laat de deur dus open voor versterking. "Als er zich een geweldige opportuniteit voordoet, zou je zot zijn als je het niet doet", aldus de oefenmeester van Gent. "Maar als je al zolang zoekt, en je kan niets vinden, wat is dan de kans dat er zich nog zoiets aandient?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties