"België heeft evenveel talent, Spanje heeft een surplus aan ploeg"

"België heeft evenveel talent, Spanje heeft een surplus aan ploeg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels werden door Spanje bijwijlen echt helemaal zoek gespeeld. En dus was er achteraf bijzonder veel kritiek. Rest de vraag: hebben we wel spelers die goed genoeg zijn?

Thomas Meunier zei het achteraf in duidelijke bewoordingen: "Wij hebben goede spelers, maar Spanje heeft een topploeg." Daarmee kwam hij tegemoet waar ook analist Geert De Vlieger had toegegeven dat de Duivels qua individueel talent niet moeten onderdoen voor Spanje, maar dat er qua ploeg een surplus is bij de Iberiërs.

Al zijn er ook criticasters die plots opmerken dat we toch niet op elke positie op het veld even sterk zijn dan de grote landen. Zo schoot Jordan Lukaku gewoon te kort op linksachter en hebben we - bij de Duivels zelf dan toch - nog geen echte topspits tussen de lijnen kunnen zetten.

"Dan maar de rug rechten tegen Cyprus, we hebben veel waar we kunnen uit leren", aldus menig Rode Duivel na de wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion. Nu is het van moeten en dat beseffen ze ook. Weg van het kritische België zijn ze misschien op dit moment zelfs tot iets meer in staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties