Voormalige Genk-coach beschuldigt UEFA van matchfixing

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Voormalige Genk-coach beschuldigt UEFA van matchfixing
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In november 2007 stonden Schotland en Italië tegenover elkaar voor een plaats op het EK in 2008. Volgens McLeish, toenmalig bondscoach van de Schotten, zorgde de UEFA er mee voor dat de Italianen aan het langste zeil trokken.

Dat vertelde de voormalige trainer van KRC Genk in een documentaire van de BBC. Enkele dagen voor de wedstrijd zou hij een telefoontje gekregen hebben van een Italiaanse journaliste, met de boodschap dat de UEFA een overwinning van de Schotten niet zou appreciëren.

Tijdens de wedstrijd waren er een aantal dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen. Zo kwam het beslissende doelpunt er in blessuretijd, nadat Chiellini een overtreding beging, maar toch de fout meekreeg. "Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik die fase zag", aldus McLeish. "We werden geflikt door de scheidsrechter", zo vond ook James McFadden, de toenmalige aanvoerder van Schotland.

De BBC stapte ook naar de UEFA, maar de woordvoerder van de Europese Voetbalbond ontkende elke beschuldiging van matchfixing. "Mejuto Gonzalez was één van de beste scheidsrechters ter wereld. In die wedstrijd heeft hij geen van beide teams benadeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties