Martinez brengt Walem in de problemen: creatief op het middenveld met Westerlo-verdediger?

Martinez brengt Walem in de problemen: creatief op het middenveld met Westerlo-verdediger?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zes op zes en het EK is binnen voor de Belgische beloften. Maar net nu moet Johan Walem zijn twee beste middenvelders missen. Eén door blessure en eentje omdat Roberto Martinez besliste om hem bij zich te houden.

Walem zal het nooit laten blijken, maar hij zal toch even gevloekt hebben toen hij hoorde dat zowel Nainggolan als Dembélé geblesseerd waren. Het betekende immers dat hij Youri Tielemans moest afstaan aan de A-ploeg. En dat terwijl Leander Dendoncker al geblesseerd moest afhaken. Een serieus verlies aan kwaliteit en ervaring.

Want nu moet hij teruggrijpen naar noodoplossingen. Corentin Fiore en Michaël Heylen kunnen ook als verdedigende middenvelder spelen en waarschijnlijk wordt het dan de tweede optie. Of het moet zijn dat Birger Verstraete ineens in de basis staat, maar Heylen lijkt toch een serieus streepje voor te hebben aangezien Walem hem ook al naar de training van de A-ploeg stuurde.

Michaël Heylen zal waarschijnlijk op het middenveld moeten opdraven.

Als vervanger van Tielemans heeft hij enkel nog Rob Schoofs en eventueel Dennis Praet - die dat verschillende keren bij Anderlecht deed - achter de hand. Tegen Montenegro en Letland zal Walem dus serieus zijn puzzelboek moeten bovenhalen en nadenken wat het beste werkt. Met Dendoncker en Tielemans had hij dat probleem niet, want beiden hebben de automatismen al.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties