"Kritiek op Anderlecht is terecht. Als je tien keer het budget van Waasland-Beveren hebt, moet je dat toch zien op het veld"

"Kritiek op Anderlecht is terecht. Als je tien keer het budget van Waasland-Beveren hebt, moet je dat toch zien op het veld"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Er gingen gisteren een paar wenkbrauwen omhoog toen René Weiler aan zijn discours na de match tegen Waasland-Beveren begon. De Zwitser schoof even alle traditie en geschiedenis opzij en liet weten dat "Anderlecht nog geen grote ploeg is". En ook dat ze nog niet klaar zijn om matchen te domineren.

Een verhaal dat niet past bij wat Anderlecht uitstraalt. Een jaar geleden was 'The art of victory' zelfs nog het credo op Neerpede. Ook Hernan Losada, onze huisanalist, vond het maar een raar betoog. "Ik kan hem begrijpen als hij zegt dat hij nog moet bouwen, maar je mag toch meer verwachten van Anderlecht? Dat heeft dan niet alleen te maken met geschiedenis, maar vooral met rijkdom."

Als je de duurste spelers kan kopen, moet je daar toch iets van terugzien in het spel

Iedereen heeft immers de miljoenenuitgaven van deze zomer gezien. "Hoeveel ploegen kunnen 9-10 miljoen geven voor één speler? Ze hebben de grootste middelen van heel België. Dan is het terecht dat er meer verwacht wordt van Anderlecht. Als je de duurste spelers kan kopen, moet je daar toch iets van terugzien in het spel. Ze hebben tien keer het budget van Waasland-Beveren."

En voor Losada mag René Weiler ook zijn hand in eigen boezem steken. "Kijk, als ik naar een match kijk, wil ik de hand van de trainer zien: looplijnen, wisselen van posities, ingestudeerde vrije trappen... Daar kan op getraind worden. En daar is nog niet veel van te zien. Dan vind ik het meer dan terecht dat je kritiek krijgt."

We zijn nu vier maanden verder en je ziet nog steeds niets van vooruitgang in de manier van spelen

"Ik begrijp dat je geblesseerden hebt en dat er veel nieuwe spelers ingepast moeten worden. Daar heb je tijd voor nodig. Maar we zijn nu vier maanden verder en je ziet nog steeds niets van vooruitgang in de manier van spelen. Dan moet je toch je vragen stellen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties