Vijf redenen waarom Romelu Lukaku de beste keuze is in de spits bij de Rode Duivels

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Vijf redenen waarom Romelu Lukaku de beste keuze is in de spits bij de Rode Duivels
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku is op dit moment de beste spits van de Rode Duivels. Niet overtuigd? Wij geven vijf goede redenen om vertrouwen te hebben in de oudste Lukaku.

1. Productiviteit bij club

Romelu Lukaku is dit seizoen met zeven doelpunten en drie assists veruit de meest productieve Belgische spits in de selectie. Christian Benteke (4 goals), Michy Batshuayi (1 goal) en Divock Origi (0 goals) volgen op ruime afstand.

2. Productiviteit bij Duivels

Ook wat het aantal interlanddoelpunten betreft is Lukaku de koploper van het viertal: 20 stuks t.o.v. 10 voor Benteke. Batshuayi en Origi staan op drie doelpunten voor de Rode Duivels. Lukaku scoorde zowel tegen Bosnië-Herzegovina als Cyprus (2x), al deed Benteke het met een hattrick tegen Gibraltar ook niet slecht. Batshuayi miste dan weer een strafschop in Cyprus.

3. Vertrouwen van de bondscoach

Roberto Martinez heeft bijzonder veel vertrouwen in zijn nummer 9. "Ik denk dat we met Rom beschikken over een van de spitsen met het grootste potentieel van de wereld. Hij kan met de rug naar het doel spelen, snel omdraaien, hij is klinisch voor doel, vooral met zijn linkervoet, en hij is goed met het hoofd. Hij heeft zowat alles en hij is nog maar 23", zei de bondscoach over Lukaku.

4. Vertrouwen in zichzelf

"Ik word ooit topschutter in de Premier League", zei Romelu Lukaku nog niet zo lang geleden tegen T3 Thierry Henry. Ondanks de kritiek heeft de oudste Lukaku nooit aan zichzelf getwijfeld. Hij ademt voetbal en wil zich elke training en elke wedstrijd verbeteren. Zijn drang naar perfectie zal Lukaku alleen nog maar beter maken.

5. Minpunten

"Mijn grootste werkpunt is dat ik zelf nog meer mijn goals moet creeëren. Uit het niets", zei Lukaku in datzelfde gesprek met Henry. Hij beseft wat zijn minpunten zijn en doet er alles aan om ze één voor één weg te werken. Wel, Romelu: creëer deze week maar eens wat kansen vanuit het niets!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties