Boeckx na eerste Europese match voor Anderlecht: "Het was voor mij 100% zeker geen penalty"

Boeckx na eerste Europese match voor Anderlecht: "Het was voor mij 100% zeker geen penalty"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mooi was het allemaal niet, maar Anderlecht pakte tegen Qabala wel drie enorm belangrijke punten. De volgende ronde in de Europa League is zo goed als zeker binnen. Frank Boeckx kreeg het vertrouwen van René Weiler en was achteraf tevreden.

Enkele uren voor de aftrap was het al zeker dat Boeckx de voorkeur op Davy Roef zou krijgen. "We zijn blijven geloven in de zege", opent Boeckx bij Sporza. "Het was moeilijk tegen een goed voetballende ploeg. Ze hebben misschien nul punten, maar ze kunnen aardig voetballen. We hebben niet veel kansen gehad, maar uiteindelijk toch drie keer gescoord."

Géén penalty

De laatste Europese match van Boeckx dateert van juli 2012. Toen speelde hij met Gent tegen Differdange. "Ik train elke dag en ik doe mijn job. Dat is vandaag ook gebleken. Ik had ook het geluk wat aan mijn zijde. Het was voor mij 100% zeker geen penalty. Ik was eerst op de bal, maar gelukkig trapt hij hem naast."

Na het verlies tegen Zulte Waregem en enkele grimmige dagen konden de spelers nog eens glimlachen. "Ik denk dat iedereen in de club blijft lachen. Maar op moeilijke momenten moeten we samenblijven. De neuzen moet in dezelfde richting staan", besluit de doelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties