Sam Vanaken houdt bij Geel de familie-eer hoog in de Beker: "Geloven in een nieuwe stunt"

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Sam Vanaken houdt bij Geel de familie-eer hoog in de Beker: "Geloven in een nieuwe stunt"
Foto: © photonews

Sam Vanaken is de oudere broer van Club-speler Hans. Na de uitschakeling van blauw-zwart houdt hij met ASV Geel de familie-eer hoog in de Belgische bekercompetitie. Vanavond staat hij oog in oog met Mbaye Leye en Zulte Waregem.

We krijgen Sam Vanaken pas na het laatste lesuur aan de lijn. Als semi-prof bij ASV Geel traint hij 's avonds, overdag staat hij voor de klas. "Of ik niet de hele tijd aan de match aan het denken was? Valt wel mee. En het is woensdag, hé. De schooldag zit er al op", lacht de 26-jarige Sam Vanaken.

De 'Zotten' van Geel zorgden in de eerste ronde voor een stunt door Standard uit te schakelen. "En ook nu geloven we erin. Als we zouden denken dat we geen schijn van een kans maken, kunnen we evengoed thuisblijven. Akkoord, Zulte Waregem is een geoliede machine. Maar als wij een superdag hebben en zij een mindere, dan weet je maar nooit", aldus Vanaken.

Zulte Waregem is een geoliede machine. Maar als wij een superdag hebben en zij een mindere, dan weet je maar nooit.

Tips van Peter Maes

Jongere broer Hans sneuvelde gisteren met Club Brugge onverwacht op het veld van Eupen. "Ik heb hem een berichtje gestuurd met de vraag wat er is misgelopen, maar hij heeft nog niet geantwoord. Ik heb de match zelf niet gezien, maar mijn vader vertelde me dat de eerste helft héél slecht was? Na de ochtendtraining zal Hans het mij wel allemaal uitleggen", zegt Sam Vanaken.

"Of ik hem ook tips heb gevraagd over Zulte Waregem? Nee, maar ik heb wel eens gepolst bij Peter Maes. Die heeft nog met Mbaye Leye samengewerkt bij Lokeren. Hij heeft me wat informatie gegeven over hoe ik hem moet bekampen. Als Leye al speelt, natuurlijk. Misschien laat Dury enkele basisspelers rusten", denkt de verdediger van Geel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties