Waar blijft de échte Hans Vanaken? Ceulemans blijft op zijn honger zitten: "Hij kan Club op dit moment niet naar hoger niveau tillen, maar..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Waar blijft de échte Hans Vanaken? Ceulemans blijft op zijn honger zitten: "Hij kan Club op dit moment niet naar hoger niveau tillen, maar..."
Foto: © Photonews
Word fan van Club Brugge! 5783

Michel Preud'homme kon dit seizoen vaker niet dan wel een beroep doen op de jongens die Club Brugge vorig seizoen aan de titel hielpen. Izquierdo, Refaelov en Diaby: allen lagen ze een tijdje in de lappenmand. Hans Vanaken bleef gespaard van blessureleed, maar presteerde dan weer onder zijn kunnen.

Als we eerlijk mogen zijn: voor aanvang van het seizoen hadden we hoge verwachtingen bij Hans Vanaken. De aanvallende middenvelder drukte vorig seizoen tijdens de play-offs zijn stempel op het spel van Club Brugge. Bevestigen in het tweede seizoen, dat moest en zou dan ook wel lukken.

Alleen moeten we na enkele maanden vaststellen dat Vanaken onder de verwachtingen presteert. Drie doelpunten en één assist in de competitie: ’t Is een beetje te weinig voor een speler met de kwaliteiten van Vanaken.

"Op dit moment kan Vanaken Club Brugge niet naar een hoger niveau tillen"

Jan Ceulemans

“Je mag inderdaad meer verwachten van Vanaken. Dat is een feit. Op dit moment kan hij Club Brugge niet naar een hoger niveau tillen”, zegt Jan Ceulemans in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar vergeet niet dat een spelmaker ook goede spelers rondom zich nodig heeft die het verschil kunnen maken, hé. Pas dan kan een spelmaker zijn ploeg laten draaien.”

Ceulemans verwijst natuurlijk naar al het blessureleed dat Izquierdo, Refaelov en Diaby al hebben gekend. “Ik ben er zeker van: zet de beste Izquierdo en een fitte Refaelov naast Vanaken en hij krikt zijn niveau meteen op.”

Vertrouwen

​Langs de andere kant heeft Vanaken op dit moment weinig concurrentie bij blauw-zwart. Moet Club dan misschien een extra aanvallende middenvelder halen in januari? “Neen, ik vind van niet. Vanaken moet nu vooral vertrouwen krijgen. Vanaken is zo iemand waarvan de fans binnen enkele jaren zeggen Amai, wat een chance dat we die hebben of gehad hebben. Daar ben ik 100% zeker van.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties