Debat van de Week over de Africa Cup: jullie verwachten weinig impact op de Belgische competitie

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Debat van de Week over de Africa Cup: jullie verwachten weinig impact op de Belgische competitie

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wij vroegen deze week aan de lezers van Voetbalkrant welke Belgische clubs punten zullen verliezen door Africa Cup. Wel, jullie denken dat het Afrikaanse landentoernooi maar een beperkte impact zal hebben op onze vaderlandse competitie.

Bijna 4 op de 10 Voetbalkrant-lezers antwoordt in ons Debat van de Week dat geen enkele Belgische club punten zal laten liggen door de Africa Cup. Iets minder lezers (33%) menen dat Anderlecht wel degelijk hinder zal ondervinden van de drie Afrikaanse afwezigen. Paars-wit mist de komende weken Hanni (Algerije), Kara (Senegal) en Acheampong (Ghana).

Verrassend: bijna 17% van de lezers denkt ook dat Moeskroen het zal geweten hebben dat de Africa Cup bezig is. Nochtans hebben les Hurlus met Trézéguet (Egypte) maar één speler op het Afrikaanse landentoernooi rondlopen. STVV mist Djene (Togo) en Bagayoko (Ivoorkust), maar geen enkele lezer die denkt dat dat de Kanaries punten zal kosten.

Oostende telt de meeste Africa Cup-deelnemers, namelijk vier. Maar slechts vijf procent van de lezers gokt op puntenverlies door de afwezigheid van Ovono (Gabon), Musona (Zimbabwe), Siani (Kameroen) en Cyriac (Ivoorkust). Ook voor Standard en Gent wordt er weinig averij verwacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties