Reactie Dierckx in extase: "Ik kom een week niet thuis!"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Roeselare
| 19 reacties
Dierckx in extase: "Ik kom een week niet thuis!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tuur Dierckx scoorde in de historische terugkeer van Antwerp naar eerste klasse een goal van levensbelang. Hoe snel hij op die voorzet van Hairemans sprong, zo laat kwam hij uit de kleedkamer. Er moest immers gevierd worden.

"Tuur, ze zagen achter u", aldus de steward die wou helpen. "Laat ze nog maar wat zagen", klonk het laconiek. Tuur Dierckx was in vorm, dan is hij op z'n best. Ook zijn goal getuigde daarvan. "Het was belangrijk om op dat moment te scoren. Dat bracht rust, ook al scoorden ze snel de gelijkmaker."

Eindelijk terug bij de elite, ik heb wel wat matchen waar ik naar uitkijk

-Tuur Dierckx

En of er gefeest zal worden. "Wat ik ga doen vanavond? Ik ga feesten, ik ga alles doen wat ge wilt, man. Ik ga een week niet thuiskomen denk ik. Ik denk dat er ons iets ongelooflijks staat te wachten in Antwerpen. Ik denk niet dat iemand kan voorzien hoe het zal zijn."

"Ik ben klaar voor alles, ik sta open voor alles, laat maar komen!" Dierckx keert terug naar eerste klasse. "Eindelijk horen we terug bij de elite. Misschien zijn we er nu nog niet klaar voor, maar daar zijn we nu nog niet mee bezig."

Hij kan zijn ex-club Club Brugge in de ogen kijken volgend seizoen. "Er zijn een aantal wedstrijden waar ik wel naar uitkijk", aldus El Turos 55 met een knipoog. Hij pakte twee titels op een rij, eentje met Club en eentje met Antwerp.

"Dat is een mooi gemiddelde, ik hoop dat ik dat kan aanhouden. Vorig jaar was het mooi, dit jaar is het misschien nog mooier. Al moeten de festiviteiten nog beginnen, dus ik kan nog niet vergelijken. Wanneer ik in die vijver spring? Wanneer ze willen, maar eerst iets anders aandoen", lachte Dierckx en hij sprong de nacht in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties