Van Binst geeft Weiler raad: "Haal hem daar weg, want hij heeft van verdedigen geen kaas gegeten"

Van Binst geeft Weiler raad: "Haal hem daar weg, want hij heeft van verdedigen geen kaas gegeten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is pijnlijk als je door je eigen fans wordt uitgefloten, zeker als kapitein. Maar Sofiane Hanni kan zeker excuses inroepen voor zijn mindere vorm. Al hopen de iconen van Anderlecht wel dat René Weiler zijn verbanning naar links opheft.

Hanni speelt tegen wil en dank op links, al zal u hem dat nooit horen uitspreken. René Weiler oordeelt dat hij evengoed daar als in het centrum kan spelen. "Serieus? Nee, haal hem daar weg alsjeblieft. Die staat daar echt niet op zijn plaats", aldus Gille Van Binst. "Op links moet je ook kunnen verdedigen en daar heeft hij precies geen kaas van gegeten."

Met Hanni in het centrum liep het normaal gezien wel bij Anderlecht, maar bij Stanciu heeft Van Binst een slecht gevoel. "Ik ben in slaap gevallen tijdens die eerste helft. Het was gene vette, en dat is nog een understatement. Die Stanciu brengt weinig bij. Ik had trouwens het gevoel dat heel de ploeg met schrik speelde. En 't was quasi gespeeld geweest als ze gewonnen hadden. Met Brugge dat nog naar Anderlecht moet, was het bijna in de sacoche!"

Typeploeg

Maar zijn kar keren over de tactiek van René Weiler wil hij niet meer. "Nee, ik ben al eens van gedacht moeten veranderen", lacht hij. "Het enige wat ik hem zou zeggen is dat hij Hanni op links moet weghalen en dat hij zich niet moet aanpassen aan de tegenstander. Ik vind het altijd beter om met een typeploeg te spelen en zo automatismen te kweken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties