Club zonder Izquierdo? Deze verrassende spelers zijn meest bepalend voor hun team in play-off 1 (én de allerbelangrijkste is ...)

Club zonder Izquierdo? Deze verrassende spelers zijn meest bepalend voor hun team in play-off 1 (én de allerbelangrijkste is ...)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De clubs uit play-off 1 huiveren bij de gedachte dat een van hun sleutelpionnen uitvalt. Club Brugge ondervindt het aan den lijve met Izquierdo, terwijl Anderlecht vooral hoopt dat Teodorczyk niet te lang buiten strijd is. Hoezeer hangen ze af van hun topspeler(s)? We gingen het na.

Opmerkelijk: José Izquierdo is met zijn negen doelpunten en geen enkele assist niet eens de meest bepalende speler van Club Brugge dit seizoen. En toch kan hij met een actie een wedstrijd openbreken. Toch is Jelle Vossen momenteel dé man van blauw-zwart, dat ze hem moeten missen is dan ook bijzonder ernstig.

We gingen even kijken wie de meest bepalende spelers zijn van de zes teams in play-off 1 qua statistieken. Merk daarbij op dat Charleroi mogelijk vooral op een erg goede verdediging - en prima doelman Penneteau - kan rekenen en dus op een andere manier voetbal speelt dan de andere teams.

Zetten we dat uit in qua aantal percenten van de goals waar de meest bepalende spelers een voet in hadden, dan komt Jelle Vossen zelfs als primus uit de klas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties