Analyse Onze prognose: Anderlecht grote titelfavoriet, maar krijgt het dat 'ietsje meer'?

Onze prognose: Anderlecht grote titelfavoriet, maar krijgt het dat 'ietsje meer'?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbereiding is gedaan, de transfercarrousel draait op volle toeren en supporters hun ongeduld is ten einde. Vanavond begint de voetbalcompetitie 2017-2018. De laatste in de rij en volgens ons dus de titelfavoriet: Anderlecht

Prognose

Met wat Anderlecht begin juli al in huis had gehaald, kan je niet anders als hen als de grote favoriet bestempelen. Gevestigde waarden als Sven Kums en Matz Sels kwamen, net als een extra wapen waar paars-wit vorig seizoen geen beschikking over had. Henry Onyekuru is de man die met één actie een wedstrijd kan beslissen. Zo een type is schaars. Pieter Gerkens kan dan weer de supersub worden.

Opvallendste transfers

Je kan niet voorbij Sven Kums. Sofiane Hanni mag dan misschien de aanvoerdersband dragen, maar Kums zal de regisseur worden. Op zijn 29ste is de voormalige Gouden Schoen de man die paars-wit op het veld zijn instructies zal geven. Maar het voetbal van Kums komt niet altijd overeen met dat van Weiler.

Kan Kums weerwerk bieden aan het verticale voetbal van Weiler?

Kums heeft de intuïtie om het spel te vertragen of te versnellen, breed of diep te spelen... En Weiler wil meestal diep, verticaal voetbal. Kan Kums weerwerk bieden aan het 'ongeduldig' voetbal van de Zwitser?

Sterke punten

Het middenveld is bijzonder goed gestoffeerd: Dendoncker (als hij blijft), Trebel en Kums zijn het beste wat er in België te vinden is. Zet daar nog eens Hanni en Gerkens bij...

Geen aanvaller die graag tegen dit duo speelt...

Achterin is iedereen (voorlopig) gebleven, maar de spoeling is er na het vertrek van Nuytinck wel het dunst. Kara-Spajic is echter een duo waar weinig aanvallers graag zullen tegen spelen.

Vraagtekens

Gaat Teodorczyk de aanval dragen zoals vorig seizoen? Momenteel scoort hij nog niet zo vlot, maar dat kan snel veranderen bij de Pool. De grote vraag voor ons ligt op de rechterflank.

Appiah-Chipciu is verdedigend misschien wel sterk, maar aanvallend gaat er zo weinig onvoorspelbaarheid van uit. Chipciu grossierde vorig seizoen wel in assists, maar als rechteraanvaller blijft hij het moeilijk hebben zijn man voorbij te gaan.

Gaat Weiler voor iets meer animo zorgen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties