Yves Leterme moeit zich in transfer Neymar: "Dat zullen we sowieso onderzoeken"

Yves Leterme moeit zich in transfer Neymar: "Dat zullen we sowieso onderzoeken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ex-premier Yves Leterme is één van de mensen die is aangesteld om de Financial Fair Play-regels van de UEFA in het oog te houden en te onderzoeken. Als chief investigator buigt hij zich nu over de mogelijke transfer van Neymar naar PSG.

Leterme legt uit aan wat PSG moet voldoen om Neymar binnen te halen. "De Financial Fair Play gaat uit van twee principes: ten eerste moeten clubs schuldenvrij zijn en ten tweede moeten er voldoende sportieve inkomsten zijn om de sportieve uitgaven te dekken."

"Als PSG 222 miljoen euro uitgeeft aan de transfer van Neymar dan zal dat sowieso onderzocht worden. In eerste instantie door de Franse profliga, die een licentie moet verlenen", aldus Leterme bij Sporza.

PSG was niet schuldenvrij, maar nu wel. "PSG is wat dat betreft een bijzonder geval, omdat het de voorbije jaren een overeenkomst had lopen bij de UEFA om hun schulden te saneren. Enkele maanden geleden zijn ze uit die procedure gehaald."

Als de cijfers worden ingediend, zal moeten blijken of de uitgaven voor Neymar opwegen tegen de inkomsten, zoals sponsoring, ticketverkoop,...

"Als de cijfers worden ingediend, zal moeten blijken of de uitgaven voor Neymar opwegen tegen de inkomsten, zoals sponsoring, ticketverkoop,... Vergeet ook niet dat PSG de voorbije maanden al heel wat zware contracten van de hand heeft gedaan. Daar komen er misschien nog bij. We moeten dus zien wat de balans is."

Maar 222 miljoen is veel op welk budget dan ook. En er wordt gewag gemaakt van vreemde constructies via Qatar. "Als ze opnieuw een onaanvaardbaar deficit oplopen, dan wordt er een dossier tegen hen geopend. Ik moet dan als investigator straffen voorstellen die kunnen gaan van schuldenbegeleiding tot een verbod om deel te nemen aan de Champions League of Europa League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties