"Bij de vrouwen zien coaches zichzelf helemaal niet als vedette van de ploeg"

Evelien Rip
| 2 reacties
"Bij de vrouwen zien coaches zichzelf helemaal niet als vedette van de ploeg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Machogedrag in het hedendaagse mannenvoetbal: het is helaas niet nieuw. Maar waar ligt de grens? KBVB-mediaverantwoordelijke Stefan Van Loock pleit voor een dringende mentaliteitswijziging en ziet het vrouwenvoetbal als ideaal voorbeeld.

Scheldtirades van de coach richting scheidsrechter en zelfs richting spelers zijn vandaag geen uitzondering meer. “Ik merk tegenwoordig toch meer onbegrip voor een fout van de arbiter dan voor het eigen falen van een ploeg”, vertelt Stefan Van Loock in Sport/Voetbalmagazine. “Er moet een mentaliteitsverandering komen op alle gebied, maar dat wordt ongetwijfeld nog een lang proces.”

Haantjesgedrag

Het toenemende machogedrag is volgens de mediaverantwoordelijke van de Rode Duivels en de Red Flames vooral in het mannenvoetbal duidelijk merkbaar. “Ik ben naar het EK voor vrouwen geweest en dat was een heel andere wereld. Daar was ook een echte, heerlijke voetbalsfeer, maar zonder haantjesgedrag en zonder coaches die zichzelf als vedette van de ploeg zien.” Een ideaal voorbeeld voor in de toekomst?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties