Waarom er na de 9 op 15 muziek zit in Essevee, al ziet Francky Dury nog een groot werkpunt

Waarom er na de 9 op 15 muziek zit in Essevee, al ziet Francky Dury nog een groot werkpunt
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is aan het seizoen begonnen met een 9 op 15. Of het daar helemaal tevreden mee mag zijn? Neen, maar dan vooral omdat er echt wel het gevoel was dat er meer in zat. Het voetbal toont dan weer aan dat er mogelijk nog mooie dingen in het verschiet liggen - al is er ook Europees voetbal.

"De match in Charleroi was niet onze beste wedstrijd, daar moeten we eerlijk in zijn", aldus Davy De fauw. "We waren niet scherp genoeg op het einde van de wedstrijd en hebben dat cash betaald. Daardoor zijn we wel op een andere manier de interlandbreak ingetrokken."

Francky Dury van zijn kant hield het vertrouwen. "Niet nu, maar op het einde van het seizoen moet je de beste ploeg hebben. We komen hier wel overheen, want we hebben teveel kwaliteit in onze groep om dat niet te doen."

Dury zou daar wel eens best gelijk in kunnen hebben. Essevee heeft weliswaar 'amper' 9 op 15 - voorlopig goed voor de zesde plaats - maar heeft zijn seizoen mogelijk anders ingedeeld dan vorig jaar. Toen wilde het er meteen staan en dat leverde ook de herfsttitel op, nu is dat een beetje anders.

"Er is nog dat Europees verhaal. Daarin willen we ook zeker geen mal figuur slaan", aldus De fauw en Dury quasi in koor. "We gaan op alle fronten ons best doen om het maximale eruit te halen." Op alle posities lijkt Dury alvast zijn gevraagde dubbele bezetting min of meer te hebben.

Leren omgaan met matchen die beslist worden in de duels

De 9 op 15 halen na drie moeilijke uitwedstrijden én een topper tegen Club Brugge is bovendien zeker geen schande. Het voetbal was - op de match tegen de Carolo's na misschien - van het beste dat we op de Belgische voetbalvelden al zagen.

En de sky is wat dat betreft ook de limit. "We proberen elke ploeg onze eigen wil op te leggen. We gaan wel nog moeten groeien in wedstrijden die vooral vanuit de duels gaan beslist worden, dat is een werkpunt dat we meenemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties