Lokeren heeft beet: eerste broodnodige wintertransfer is een feit

Lokeren heeft beet: eerste broodnodige wintertransfer is een feit
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren heeft zopas zijn eerste wintertransfer bekendgemaakt. Het gaat om een aanvallende versterking: Jean Alassane Mendy, een Senegalese spits die ook iets lager kan spelen.

Als Sporting Lokeren op 7 januari 2018 op winterstage vertrekt, wil het zijn huiswerk klaar hebben. Daarom legde het nu al de 27-jarige Mendy vast voor 3,5 jaar. De speler was einde contract bij het Noorse Kristiansund BK en wilde er niet bijtekenen omdat hij een stap hogerop wilde zetten.

"Ik kreeg mijn opleiding in Frankrijk maar speel nu al verschillende jaren in Noorwegen. In mijn laatste 100 competitiewedstrijden scoorde ik 49 keer", aldus Mendy op de clubwebsite. "Ik ben blij met mijn komst naar Lokeren. Ik zag de match gisteren tegen KV Mechelen. Het leek me in de eerste helft moeizaam te gaan, maar in de tweede helft liep het toch vlotter."

Gezocht profiel

Ook sportief directeur Willy Reynders was in de wolken. “Peter Maes en ikzelf waren al een tijdje op zoek naar een vlot scorende spits. We hebben hem voldoende bestudeerd. Hij is snel, wendbaar en heeft een neus voor goals eens hij in de 16 opereert."

"Hij kan zowel als diepe spits worden uitgespeeld ofwel er rond zwevend. Hij slaagde zonder enig probleem in zijn medische testen. Het is dan ook een gezonde kerel, hij is nog nooit geblesseerd geweest.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties