Vanhaezebrouck: "Anderlecht geeft titel NIET op" en "Dan zat Club Brugge naast ons op het bankje, maar ..."

Vanhaezebrouck: "Anderlecht geeft titel NIET op" en "Dan zat Club Brugge naast ons op het bankje, maar ..."
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck stoomt zijn paars-witte troepen in Spanje klaar voor een spannend 2018. Het gaat aan een enorme intensiteit, want de oefenmeester is ook de volgende jaargang al aan het voorbereiden. "Maar dit is geen overgangsjaar."

"We staan momenteel derde op dertien punten, maar dat heeft niet met ons te maken. Het parcours dat de leider heeft neergezet tot op heden is fenomenaal", aldus Hein Vanhaezebrouck tegen VTM. "Over de titel praten we dus niet meer, maar dat betekent niet dat we de titel opgeven."

"Of we dichter zullen komen, zal ook van de leider afhangen. Als zij geen zware steken laten vallen, zal die kloof niet snel gedicht worden. We zullen zien, pas als de kloof kleiner wordt, kunnen we opnieuw over de titel praten. De play-offs zorgen ervoor dat er nog een competitie is, dat is een feit. Zonder play-offs was het dubbel zo lastig."

Vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is

"Is de eerste plaats niet meer mogelijk? Dan moet je voor de tweede plaats gaan. Anderlecht kan niet spreken van een overgangsjaar, we moeten altijd voor het hoogst mogelijke gaan. Maar ik kijk ook al naar hoe deze groep sterker maken in de toekomst, daar zijn we nu ook al mee bezig."

Bij Club Brugge dromen ze ondertussen al luidop van de dubbel én de Gouden Schoen: "Ik wens Vormer veel felicitaties als hij het wordt, maar je mag het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. En het is een mooie ambitie voor Club, maar tegen Zulte Waregem in de Beker hebben ze meeval gehad - anders zaten ze naast ons op het bankje. Ons werd het niet gegund, hen wel ... maar met veel plezier, hé!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties