Twijfelgevallen op het paars-witte middenveld: straks Lokonga tegen broer Mpoku? "Ze moeten daarmee kunnen omgaan, anders hebben ze hier hun plaats niet"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 2 reacties
Twijfelgevallen op het paars-witte middenveld: straks Lokonga tegen broer Mpoku? "Ze moeten daarmee kunnen omgaan, anders hebben ze hier hun plaats niet"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kums, Gerkens, Trebel, allemaal waren ze deze week ziek. Vooral voor Sven Kums is het afwachten of hij op tijd klaargeraakt om de topper tegen Standard te beginnen. En aangezien Hein Vanhaezebrouck niet al te veel opties heeft - lees: geen - moet hij mogelijk een jongere voor de leeuwen gooien.

Zelfs in het rumoer van Sclessin zal Hein Vanhaezebrouck geen rekening houden met leeftijd. "Als ze profspeler willen worden, moeten ze daarmee kunnen omgaan, anders hebben ze hier hun plaats niet", zei Vanhaezebrouck over zijn jonkies. "Ze hebben toch allemaal de ambitie om basisspeler bij Anderlecht te worden of zelfs in een hogere competitie te gaan spelen? Wel, dan moeten ze dat leren."

"Ik ga niet twijfelen om de jongeren te zetten. Als er bepaalde spelers niet fit geraken, zal ik kijken wat de beste oplossing is. Ik hoop natuurlijk dat iedereen beschikbaar zal geraken, maar ik hou er rekening mee dat ik bepaalde jongeren zal moeten zetten."

Dauda?

Dan denken we uiteraard aan Sambi Lokonga, de broer van Standard-speler Mpoku. Maar ook aan Mohamed Dauda, die bij de beloften de weg naar doel makkelijk vindt. Moet hij niet eens zijn kans krijgen in plaats van Ganvoula of Teodorczyk?

"Die jongen doet het goed bij de beloften, maar traint nog niet met ons mee. Ik zette hem woensdag op de bank omdat we weinig offensieve alternatieven hadden. Ik hou zijn prestaties in de gaten. Als een jongere het beter doet dan de anderen, zal hij ook spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties