Waarom Club Brugge (nog) niet in een dip zit na de nederlaag in de 'Slag om Vlaanderen'

Clint Vens
| 1 reacties
Waarom Club Brugge (nog) niet in een dip zit na de nederlaag in de 'Slag om Vlaanderen'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onherkenbaar, zo kunnen we de prestatie van Club Brugge zondag in de Ghelmaco Arena best omschrijven. De blauwzwarte motor sputterde. Akkoord, Gent was ijzersterk, maar de West-Vlamingen lieten in de wedstrijden tegen Antwerp en KV Oostende al merken toch kwetsbaar te zijn.

In de ultieme slotfase werd er nog een punt uit de brand gesleept op de Bosuil en ook in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende lieten de Bruggelingen zich tijdens de tweede helft in slaap wiegen. Op Gent was Club Brugge simpelweg de mindere ploeg: geen dominantie, nauwelijks doelgevaar en veel verloren duels. Zit er een dipje aan te komen voor de gedoodverfde titelfavoriet?

Concurrentie

Op zich is er niks aan de hand. Club heeft nog altijd een comfortabele voorsprong van respectievelijk elf en twaalf punten op eerste achtervolgers Charleroi en Anderlecht. Bovendien is het bij paars-wit, nog altijd aanzien als hun grootste titelconcurrent, chaos troef. Zowel op het veld, in de bestuurskamer en vooral op de transfermarkt.

Slim ingekocht

Daar doet Club Brugge het dan een pak beter. Gabulov en Vermeer zorgen eindelijk voor meer zekerheid in doel en met Mitrovic en Scholz vingen de Bruggelingen de blessurelast op in de verdediging. Tomecak vergroot de concurrentie op de flanken en met Diatta denkt Club aan de toekomst.

Bovendien heeft Ivan Leko ook nog Nakamba achter de hand, toch een van de absolute uitblinkers in de eerste seizoenshelft. Dit alles zorgt ervoor dat blauw-zwart over de meest concurrentiële en uitgebalanceerde kern van België beschikt. Daarenboven is Jan Breydel ondertussen een oninneembare vestiging geworden.

Valkuilen

Is er dan helemaal geen vuiltje aan de lucht? Toch wel. De vele tegengoals, vooral op stilstaande fases, zijn een heikel punt. Tegenstanders passen zich ook steeds beter aan aan de tactiek van Ivan Leko. Toch blijft Club nog altijd dé titelfavoriet. Enkel door een terugval van de topspelers (Vormer, Vanaken, Nakamba, ...) kan die vijftiende landstitel nog mislopen worden. Ivan Leko zet zijn manschappen echter altijd op scherp en tolereert geen gemakzucht.

Standard

Met de bekerwedstrijd tegen Standard, dat bloed geroken heeft na de Clasico, woensdagavond kan Club bewijzen dat het tegenslagen te boven kan komen. Een goede prestatie en resultaat zal de negatieve spiraal doorbreken. Een nederlaag daarentegen zal de huidige twijfels verder doen toenemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties