Bijzondere onthulling WK 1990: "Rode Duivels verkozen zonder Enzo Scifo te spelen"

Clint Vens
| 23 reacties
Bijzondere onthulling WK 1990: "Rode Duivels verkozen zonder Enzo Scifo te spelen"

Binnen 97 dagen start het wereldkampioenschap in Rusland. In afwachting daarvan, komen er enkele interessante nieuwsfeiten uit de vorige WK's aan het licht, met name van het wereldkampioenschap 1990 in Italië.

Marc Van Der Linden herinnert zich nog zeer goed het WK 1990 in Italië. Hij maakte deel uit van de selectie van de Rode Duivels. In La Dernière Heure vertelt hij een pittige anekdote: "Guy Thys liet Scifo spelen. De spelers verkozen echter om zonder Scifo te spelen, om tactische redenen. Er was een dispuut tussen Thys en Ceulemans. Die laatste wou dat ik speelde. Ik was de enige die in de spits wou spelen. Thys besloot dan maar Ceulemans op de bank te zetten."

Toch kans gekregen

Toch kreeg Van Der Linden later in het tornooi nog zijn kans, met name tegen Zuid-Korea: "Ik wist dat als ik niet scoorde de trainer me bij de rust zou vervangen. Dat is ook gebeurd. Ceulemans is erin gekomen en Degryse speelde in de punt. Ik moet wel zeggen dat Ceulemans en Scifo een uitstekend WK hebben gespeeld."

Het avontuur voor België eindigde in Italië in de achtste finales. De Rode Duivels werden uitgeschakeld door Engeland na een doelpunt van David Platt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties