Chevalier wil met gelijke wapens strijden voor topschutterstitel: Wie is de meest efficiënte spits van de JPL?

Clint Vens
| 7 reacties
Chevalier wil met gelijke wapens strijden voor topschutterstitel: Wie is de meest efficiënte spits van de JPL?

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Teddy Chevalier stond nog maar eens aan het kanon dit weekend tegen Waasland-Beveren waardoor hij helemaal bovenaan de topschuttersstand prijkt. Het Frans woelwater betreurt dat zijn concurrent Thelin verstek moest geven voor de match. Chevalier wil immers met gelijke wapens strijden.

Teddy Chevalier lukte 18 doelpunten in 31 matchen. In de topschuttersstand gaat hij daarmee Isaac Kiese Thelin (16 goals) en Kaveh Rezaei (12 goals) vooraf. Maar wie is nu de meest efficiënte speler? We bekijken de top 10 spelers die de beste ratio doelpunten/match kunnen voorleggen. Een voorwaarde: de schutter moet op zijn minst tien matchen hebben gespeeld. 

1. Isaac Kiese Thelin

De Zweed, uitgeleend door Anderlecht aan Waasland-Beveren, is de meest efficiënte speler van onze competitie. Hij legde er 16 in het mandje in 25 wedstrijden, wat hem een gemiddelde van 0,64 gescoorde doelpunten per match oplevert. 

2. Teddy Chevalier

Thelin wordt gevolgd door Chevalier. De aanvaller van Kortrijk heeft een gemiddelde van 0,58 doelpunten per wedstrijd. 

3. Hamdi Harbaoui

De gewezen aanvaller van Lokeren en Anderlecht verdedigt nu de kleuren van Zulte-Waregem. Met een gemiddelde van 0,56 doelpunten per match prijkt hij op de derde plaats.

4. Henry Onyekuru

De Nigeriaan, momenteel in de lappenmand bij paars-wit, bewijst dat hij zeer belangrijk is voor Anderlecht met een gemiddelde van 0,47 per match.

5. Hassane Bandé

De toekomstige Ajacied van KV Mechelen is de vijfde meest efficiënte speler van de Jupiler Pro League met een gemiddelde van 0,44 per match.

6. Orlando Sa

Met een gemiddelde van 0,42 per match versierde de Portugees aanvaller afgelopen winter een lucratieve transfer van Standard naar China. 

7. Zinho Gano

De Belgische aanvaller van Oostende is de ideale pivot voor de kustboys. Met een gemiddelde van 0,41 per match staat hij op plaats 7. 

8. Kaveh Rezaei et Lukasz Teodorczyk

De aanvallers van Charleroi en Anderlecht eindigen op een ex-aequo met 0,4 doelpunten per wedstrijd. 

10. Abdoulaye Diaby et Roman Yaremchuk

De twee voorhoedespelers van Club Brugge en Gent vervolledigen de top 10 met een gemiddelde van 0,39 doelpunten per match. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties