Essevee twijfelt: is zorgenkind Ayanda Patosi (ex-Lokeren) na succesjaar eindelijk volwassen geworden in zijn thuisland?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
Essevee twijfelt: is zorgenkind Ayanda Patosi (ex-Lokeren) na succesjaar eindelijk volwassen geworden in zijn thuisland?

Verrassend transfernieuws: de naam Ayanda Patosi duikt plots weer op in België. Zulte Waregem zou overwegen om de ex-aanvaller van Lokeren terug te halen. Slim idee?

Essevee kreeg de mogelijkheid voor een transfer en overweegt dat ook, volgens Het Nieuwsblad. Voor een geschatte 400.000 euro kan de comeback na een jaar afwezigheid werkelijkheid worden. Samen met Hamdi Harbaoui en Nill De Pauw moet hij dan het voormalige aanvalstrio van Lokeren in het Regenboogstadion vervolledigen.

Getalenteerd probleemkind

Ayanda Patosi bij Lokeren was een overwegend succesverhaal. Niemand twijfelde aan de kwaliteiten van de man die er uiteindelijk zes seizoenen (2011-2017) doorbracht: vista, creativiteit, dribbels en een fluwelen traptechniek. Hij won twee bekers in een geweldige periode van de Tricolores en speelde zich in de kijker van de Zuid-Afrikaanse bondscoach. Maar het succesverhaal eindigde in mineur. 

Wordt dit aanvalstrio binnenkort herenigd bij Zulte Waregem?

De intussen 25-jarige aanvaller stond erom bekend dat hij er nogal vaak de kantjes afliep. Hij had zijn gewicht niet onder controle en stond lang te zwaar, maar vooral interlandbreaks en vakanties deden hem de das om. Meer dan eens keerde Patosi dagen te laat terug en in de winterstop van vorig seizoen zag de club hem zelfs niet meer. Zijn aflopende contract werd vanzelfsprekend niet meer verlengd.

Heropleving

Het pas opgerichte Cape Town City FC pikte Patosi vorige zomer op en plots lukte alles weer als vanouds. Meteen groeide hij uit tot de patron van de ploeg die momenteel vijfde staat in de Zuid-Afrikaanse competitie. Zes goals en vijf assists zijn ook statistieken waarover je naar huis kunt schrijven. Zou hij die thuis gezien hebben als België? Misschien was een jaartje repos in een 'nieuwe' omgeving exact wat hij nodig had om zijn beste vorm weer op de mat te leggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties