De officiële voorstelling van Trond Sollied: "Lokeren hoort thuis in eerste klasse, niemand wil deze club zien degraderen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 12 reacties
De officiële voorstelling van Trond Sollied: "Lokeren hoort thuis in eerste klasse, niemand wil deze club zien degraderen"

Het is officieel: Trond Sollied is de trainer die Sporting Lokeren uit de gracht moet trekken en terug op de juiste baan moet zetten. Vrijdagmiddag werd hij voorgesteld in het Daknamstadion.

"Lokeren hoort thuis in eerste klasse. Niemand wil deze club zien degraderen. Ik heb heel veel zin om trainer te worden en op het veld te staan", sprak Trond Sollied als nieuwe trainer van Sporting Lokeren.

Wel vijf jaar na zijn laatste trainersopdracht... "Niemand kan zo veel voetbal zien als een vrij man", was zijn kwieke antwoord. "Een trainer in eerste klasse heeft geen tijd om voetbal te kijken. Die moet zich bezighouden met de voorbereiding van de matchen. Ik ben er niet uit geweest."

Lokeren heeft een te brave groep, soms heb je ook smeerlappen nodig - Trond Sollied over de huidige kern

Lokeren beloof wel een serieus karwei te worden. Sollied heeft naar eigen zeggen veertien dagen nodig om zijn ploeg in te schatten. "Momenteel zie ik dat een Lokeren een brave groep heeft. Soms heb je ook smeerlappen nodig. Daar missen wij iets", weet hij al. "Maar het grootste probleem is: doelpunten maken. Daar moeten wij veel werk insteken. Maar als ik het klassement omdraai, staat Lokeren eerste."

Sollied zal de rode lantaarn net zoals bij Lierse jaren geleden in eerste moeten houden. "Wat ik daaruit geleerd heb? De knop van de spelers omdraaien. Dat je mentaal voorbereid moet zijn op spelers die het gewoon zijn om te verliezen. Ons doel is overleven. Als we daarin slagen, is dat een trofee voor ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties