Smaakmaker Yohan Boli krijgt lof van ploegmaat én coach: "Negativisme rond zijn persoon was hinderlijk, maar dit verdient applaus"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Smaakmaker Yohan Boli krijgt lof van ploegmaat én coach: "Negativisme rond zijn persoon was hinderlijk, maar dit verdient applaus"
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

Nee, in het begin van het seizoen liep men op de Truiense tribunes niet bepaald warm voor ene Yohan Boli. Maar kijk, nauwelijks enkele maanden later is de 25-jarige aanvaller een onmisbare schakel geworden in de plannen van Marc Brys.

Zondagavond 3 goals tegen Charleroi. 8 doelpunten in de laatste 6 wedstrijden. Kamada voorbijgesneld als Truiense topschutter met 12 stuks. Het gaat de in het Franse Arras geboren Boli momenteel voor de wind. Dat STVV ondanks het vertrek van sterkhouders of gevestigde waarden als Bezus, De Norre, Legear en Kotysch nog steeds in de running is voor play-off 1, is voor een groot deel te danken aan Boli.

Negativisme 

Marc Brys ziet het allemaal graag gebeuren. "Zijn eerste hattrick in zijn carrière. Fantastisch, hé", vertelde de STVV-coach na zijn hattrick tegen Charleroi.  "In het begin hing er nochtans heel wat negativisme rond zijn persoon. Het was zelfs hinderlijk."

"Maar ondanks zijn aangeboren nonchalance heeft hij toch sterk geantwoord met 12 goals en heel wat assists (5 assists, red.). Dan verdien je respect, bewondering en zelfs applaus", steekt Brys zijn lof niet onder stoelen of banken. 

Loon naar werken

"Voor mij is het nog altijd dezelfde goedlachse jongen", zegt ook ervaren ploegmaat Steven De Petter. "Maar het is hem van harte gegund. Hij krijgt eindelijk loon naar werken. Yohan weegt heel hard op een verdediging en is een heel dankbare jongen om mee samen te spelen. Dan ben ik super blij voor hem dat die doelpunten volgen."

"Niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten. Het is een plezier om met hem samen te werken. Ik ben super blij dat hij er op deze manier toch iets voor terugkrijgt", besluit De Petter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties