Vooruitblik op een avondje Europees topvoetbal met veel Belgen en een gloednieuwe voetbaltempel

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Vooruitblik op een avondje Europees topvoetbal met veel Belgen en een gloednieuwe voetbaltempel

De Champions League staat steeds garant voor memorabele wedstrijden tussen de beste teams van deze aardbol. Dat zal dinsdag en woensdag niet anders zijn. Acht teams, waarvan vier Engelse, proberen deze week een goede uitgangspositie af te dwingen voor een plaatsje in de halve finale.

Het epicentrum van de eerste Champions League-avond ligt in Engeland. Tottenham neemt het in een Brits onderonsje op tegen Manchester City en Liverpool ontvangt FC Porto.

Tottenham Hotspur Stadium

Manchester City is de grote favoriet om door te stoten naar de halve finale. De Spurs kon de machine uit Manchester een lange tijd volgen in de Premier League, maar moest de rol sinds een tweetal maanden lossen. Ook wat betreft de onderlinge confrontaties moet de Noord-Londense club het onderspit delven. De laatste overwinning van Tottenham tegen de Citizens dateert van oktober 2016.

Toch heeft Tottenham een extra troef om in de strijd te gooien. Alderweireld, Vertonghen en hun teamgenoten spelen sinds kort in hun gloednieuwe voetbaltempel: het Tottenham Hotspur Stadium. Daarin willen ze geen mal figuur slaan tegen het City van De Bruyne en Kompany en liefst zo lang mogelijk ongeslagen blijven. 

Als je de bekerwinst in de Carabao Cup na strafschoppen tegen Chelsea als zege beschouwt, dan heeft City al 14 opeenvolgende wedstrijden gewonnen. Van een ploeg in vorm en met vertrouwen gesproken!

Liverpool - Porto

De kans op een Belg tussen de lijnen in deze confrontatie is een heel stuk kleiner. Of niet? Simon Mignolet is de vaste doublure voor Alisson, maar die andere Belg bij Liverpool, Divock Origi, komt de laatste tijd steeds vaker aan spelen toe (lees meer).

Door het aanvallende geweld van de Reds - de voorlinie Salah, Firmino en Mané - zijn zij favoriet in dit duel. Daarnaast heeft de vijfvoudige winnaar met Virgil Van Dijk eindelijk die defensieve leider gevonden naar wie het al zo lang op zoek is.

Bij Porto dromen ze nu al van het magische jaar 2004 waarin ze de beker met de grote oren in de lucht mochten steken. Wij zijn vooral benieuwd of de Gouden Schoen van 2005, Sergio Conceiçao (ex-Standard), zijn troepen naar een nieuwe stunt kan leiden.

Voorts is het bij Porto ook uitkijken naar Eder Militao. De jonge verdediger werd aangekondigd als de eerste zomeraankoop van Zidane bij Real Madrid en kost een slordige 50 miljoen euro. In doel rekenen de Portugezen dan weer op ervaren rot Iker Casillas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties