Legear roept Anderlecht-supporters op om Coucke wat tijd te geven

Simon Wauters
Simon Wauters
| 4 reacties
Legear roept Anderlecht-supporters op om Coucke wat tijd te geven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jonathan Legear voetbalt sinds januari voor Adana Demirspor in de Turkse tweede klasse, maar blijft de Jupiler Pro League op de voet volgen. Hij neemt het nu zelfs op voor Anderlecht-voorzitter Marc Coucke.

Legear speelde 169 wedstrijden voor Anderlecht en kent het paars-witte huis dus maar al te goed. Hij keek afgelopen weekend met grote ogen naar het verlies tegen Antwerp. "Ik heb het als speler nooit meegemaakt dat Anderlecht in zo'n lastige situatie zit in het klassement", vertelde de flankaanvaller aan La Dernière Heure.  

"Het verbaast mij niet dat de supporters kwaad zijn. In mijn tijd floten ze al wanneer we twee verkeerde passes gaven. Nu is het natuurlijk een stuk erger." 

De voormalige Rode Duivel begrijpt dan weer niet waarom de supporters om het vertrek van Coucke riepen. "Ze moeten hem tijd geven. Supporters willen soms alles en onmiddellijk. Maar zo werkt het niet altijd. Ze willen Coucke nu buiten, maar hebben ze er een idee van hoeveel geld hij al in Anderlecht heeft gestoken?  De aankoop van de club, de kapitaalsverhoging, ... Coucke verdient best wel wat meer tijd om Anderlecht opnieuw op de rails te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties