Habib Habibou is terug in België: Een overzicht van zijn loopbaan

Nils Wens
| 0 reacties
Habib Habibou is terug in België: Een overzicht van zijn loopbaan
Foto: © photonews

Habib Habibou is terug in het land. De aanvaller speelde in het verleden al bij AFC Tubize, Charleroi, Zulte Waregem en AA Gent en nu is hij dus terug om bij Sporting Lokeren te voetballen.

Habibou kwam in de zomer van 2005 terecht bij Charleroi. Hij kwam over van de jeugd van PSG. Hij begon ook bij de jeugd van Charleroi, maar hij werd al snel uitgeleend aan AFC Tubize. Daar was hij goed voor 4 doelpunten in 3 wedstrijden.
 

Het seizoen daarop keerde hij terug naar Charleroi, maar de club besloot om hem nog één seizoen uit te lenen aan Steaua Boekarest. Ook daar deed hij het niet slecht, waardoor hij daarna zijn kans kreeg bij de eerste ploeg van Charleroi. 

Zulte Waregem

Hij scoorde 19 doelpunten en hij gaf 6 assists in 74 matchen. Dankzij zijn sterke periode bij Charleroi kon hij naar Zulte Waregem en ook daar deed hij het zeker niet slecht met 35 doelpunten en 15 assists in 92 wedstrijden. 

AA Gent

Na drie jaar Zulte Waregem werd hij een half jaar uitgeleend aan Leeds United. Toen hij terugkeerde naar Waregem, speelde hij daar nog een half jaar en dan maakte hij een toptransfer naar AA Gent. Hij vond in Gent makkelijk de weg naar doel met 12 doelpunten in 21 wedstrijden. 

Na AA Gent maakte hij een reis door de wereld. Hij speelde nog bij Stade Rennes, Gaziantepspor, Lens, Qatar SC en Maccabi Petach Tikva. Daar werd zijn contract deze zomer niet verlengd en vanaf nu zal hij dus de kleuren van Sporting lokeren verdedigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties