Met grote trom binnengehaald in de Belgische competitie, maar hoe doen de (ex-)Rode Duivels het bij hun club?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Met grote trom binnengehaald in de Belgische competitie, maar hoe doen de (ex-)Rode Duivels het bij hun club?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije transferzomer ging de geschiedenisboeken in als de mercato waarin grote namen, waaronder (voormalige) Rode Duivels, voor het eerst naar de Belgische competitie kwamen of terugkeerden. De ene al succesvoller dan de andere.

Geslaagd

We kunnen niet om Simon Mignolet heen. Hij was nog maar net gearriveerd bij blauw-zwart of hij werd al tussen de palen geposteerd voor het CL-kwalificatieduel tegen Dinamo Kiev. Club Brugge slikte nog maar vier tegengoals in de JPL, waarvan drie met Mignolet in doel, en de doublure van Thibaut Courtois bij de nationale ploeg voert het klassement der clean sheets aan met zes stuks.

Elke match waarin Anderlecht scoorde was Nacer Chadli betrokken bij minstens één doelpunt -als aangever of afmaker. Dat brengt de statistieken van de flankspeler op 5 goals en 4 assists in 8 partijen en ook bij de Rode Duivels vond hij de weg naar doel. Het was pas tijdens zijn afwezigheid in de slappe pot tegen Eupen dat het duidelijk werd dat er zeer veel van hem moet komen bij het nieuwe Anderlecht.

Van nul goals vorig seizoen naar belangrijke treffers in Europese- en competitiematchen. Laurent Depoitre had niet veel tijd nodig om zich aan te passen aan het spel van de ploeg waar hij in 2015 kampioen werd.

In de wachtkamer

Antwerp haalde met Defour en Mirallas twee spelers binnen wiens carrière bij de Rode Duivels voor het grootste deel achter de rug is, al hoopt Mirallas toch nog een groot toernooi mee te maken. Bij Defour werd er getwijfeld aan zijn fitheid, maar hij kon vrijwel meteen mee met het niveau en hij probeert een leidende rol in de kleedkamer op zich te nemen. Hij is nog wel een paar weken out.

Mirallas was lang zoekende en het was bovendien even wachten op zijn eerste treffer voor de Great Old. Die kwam er het voorbije weekend vanaf de penaltystip. Misschien is de trein van de voormalige speler van Everton, Fiorentina en Olympiacos nu wel vertrokken. Hij vervult sinds kort ook een iets andere rol -achter spits Mbokani- op het veld.

Geval apart

Vincent Kompany hoort ook thuis in dit lijstje. Op het veld is hij ongetwijfeld een meerwaarde voor dit Anderlecht, maar de centrale verdediger heeft alweer te maken met vervelende blessures. Als trainer is hij nog niet zo succesvol geweest. Sinds de komst van Vercauteren heeft hij het niet alleen meer voor het zeggen en zijn de resultaten in stijgende lijn gegaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties