Ondanks alles een mooie reeks voor Anderlecht: paars-wit vertoont tweede beste vorm in de JPL sinds begin oktober!

Ondanks alles een mooie reeks voor Anderlecht: paars-wit vertoont tweede beste vorm in de JPL sinds begin oktober!

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We kregen de voorbije drie matchen geen overtuigend Anderlecht te zien, maar paars-wit kan wel uitpakken met zeer degelijke resultaten. Als je het klassement van de vijf laatste matchen maakt staat RSCA op de tweede plaats.

Toeval of niet, in vier van die vijf wedstrijden stond Frank Vercauteren in de dug-out. De  verplaatsing naar Charleroi op 4 oktober, de laatste match onder Davies, werd ook gewonnen. Inclusief die wedstrijd is Anderlecht bezig aan een 11 op 15. Alleen Club Brugge (13 op 15) verkeert in betere vorm.

"Dat zijn nu al zes competitiematchen zonder nederlaag. Dat is toch een mooie reeks", liet Derrick Luckassen optekenen na de zege tegen Cercle Brugge. Daartussen zitten wel twee brilscores tegen Waasland-Beveren en Eupen. Dat discours, dus ook "de drie punten zijn al wat telt" van Roofe, laat toch uitschijnen dat de voetbalromantiek even aan de kant is geschoven.

Maar kunnen we toch niet van een strikt minimum spreken tegen de tegenstanders van de voorbije weken? Een 4 op 6 tegen concurrenten voor PO 1 Charleroi en Gent is zeer goed, maar Sint-Truiden, Cercle Brugge en Eupen zaten niet in hun beste periode toen ze tegenover RSCA stonden.

Nu volgt een verplaatsing naar Zulte Waregem, een ploeg die zich de laatste weken ook opwerpt als concurrent voor play-off 1 en dan is het alweer interlandbreak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties