Interview Ex-speler Zulte Waregem, Standard, KVO en KVM wil nieuwe uitdaging: "Waarom niet als sportief directeur bij Oostende?"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 15 reacties
Ex-speler Zulte Waregem, Standard, KVO en KVM wil nieuwe uitdaging: "Waarom niet als sportief directeur bij Oostende?"
Foto: © photonews

Franck Berrier is al een tijdje voetballer af. De gewezen middenvelder vulde de voorbije zes maanden als scout voor zijn laatste club, KV Mechelen. Maar dat contract loopt volgende week af en hij wil iets nieuws. "Sportief directeur of assistent, dat draagt mijn voorkeur weg."

We ontmoetten Berrier in Brasserie Albert in het Oostendse Thermea Palace. Berrier woont er op vijf minuten van, want na zijn periode bij KVO is hij in de stad blijven wonen. "Waarom mijn contract bij KV Mechelen niet verlengd wordt? Het was eigenlijk de bedoeling, want ze zochten naar een methode om me nog zes maanden correct uit te betalen. Die periode zit er nu op en het is tijd voor iets nieuws."

Geen pc-werk meer

Zijn werk bij KVM bracht hem ook niet de voldoening die hij verwachtte. "Ik zat vooral achter een computer te zoeken naar spelers. Pas op, ik vond wel goeie voetballers en ik bracht er ook aan, maar dan is het frustrerend dat daar niets mee gedaan werd. Ik had ook niet de macht om ze aan te trekken."

Daarom zoekt hij nu een nieuwe uitdaging waarin hij meer zijn eigen ding kan doen. "Sportief directeur zou me wel liggen, denk ik. Waarom niet bij Oostende? Met mijn netwerk en contacten kan ik jonge en goedkope spelers vinden in Frankrijk waar Oostende wel iets mee kan doen."

"De andere voorkeur gaat uit naar ergens assistent worden. Ik sta open voor alle voorstellen, maar ik denk dat ik met mijn expertise wel ergens iets kan toevoegen. Ik heb ook mijn UEFA B-diploma al en train af en toe de junioren van Moeskroen. Dat geeft me heel wat voldoening."

Niet vergeten worden

Berrier zou het wel even kunnen uitzingen zonder job, want hij heeft goed geboerd tijdens zijn carrière. "Maar ik ben niet de man om thuis te zitten. Ik wil werken. Ik kan goed een paar jaar zonder werken, maar dat wil ik niet. Mijn vrouw is intussen sous chef bij Salon De Vrede, een gastronomisch restaurant in Ichtegem. Haar droom is om ooit een eigen restaurant te hebben. Ik moet ook iets om handen hebben."

Want Berrier mag dan naam gemaakt hebben in België als speler, de jobaanbiedingen worden hem niet voor de voeten gesmeten. "Iedereen die ik ken zegt dat ik me geen zorgen moet maken, maar het is niet omdat ik Berrier ben dat ik het zomaar krijg. Ik wil ook niet te lang stil liggen, want in het voetbal ben je snel vergeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties