🎥 Dit staat er nog allemaal op het spel in de Europa League, en het is niet mis!

🎥 Dit staat er nog allemaal op het spel in de Europa League, en het is niet mis!

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat de vijfde speeldag op het programma in de Europa League. Buiten Standard en Gent zijn er nog enkele ploegen die zich al kunnen warm maken voor de volgende ronde. Een overzicht.

Groep A

In groep A is Sevilla al groepswinnaar met een perfect parcours. Voor het overige ligt alles nog open om mee met de Spanjaarden naar de volgende ronde te gaan. De winnaar van het duel tussen Dudelange en APOEL Nicosia doet de beste zaak en heeft op de laatste speeldag het lot in eigen handen. Sevilla ontvangt Qarabag dat ook nog kans maakt op de tweede plek.

Stand in groep A

Sevilla - 12

APOEL - 4

Qarabag - 4

Dudelange - 3

Groep B

In groep B is niemand zeker van een plek in de volgende ronde. Dinamo Kiëv is zeker van de zestiende finales als het wint. Ook Kopenhagen kan zich plaatsen, maar dan moet het hopen op verlies van Malmö en zelf winnen tegen Lugano. Als de Zwitsers niet winnen, zijn ze uitgeschakeld. Ook Malmö kan uitgeschakeld zijn als het verliest van Kiëv en Kopenhagen wint.

Stand in groep B

Kopenhagen - 6

Dynamo Kiëv - 6

Malmö - 5

Lugano - 2

Groep C

Bazel is sowieso al zeker van een plek bij de laatste 32. De Zwitsers wonnen twee keer van Getafe, dat als enige ploeg nog over Bazel kan wippen. Trabzonspor speelt enkel nog de rol van uitdager in deze groep aangezien het verloor van Getafe en twee keer van Krasnodar. Getafe en Krasnodar zullen op de laatste speeldag onderling uitmaken wie de laatste spot krijgt naast Bazel.

Stand in groep C

Bazel - 10

Getafe - 6

Krasnodar - 6

Trabzonspor - 1

Groep D

Nog volle spanning in de vierde groep van de Europa League. Sporting Lissabon kan zich vanavond als eerste plaatsen als het wint tegen PSV. Maar dan mag Linz zelf niet winnen tegen de laatste in de stand Rosenborg.

Als Linz de drie punten pakt en PSV verliest, dan gaan de Oostenrijkers door en eindigt het Europese avontuur voor de Eindhovenaren in Lissabon. 

Stand in groep D

Sporting Lissabon - 9

LASK - 7

PSV - 7

Rosenborg - 0

Groep E

In groep E is Celtic al zeker van een plek in de volgende ronde. Als het wint tegen rode lantaarn Rennes worden de mannen van Neil Lennon ook eerste in hun groep, maar dan moet Cluj verliezen op het veld van Lazio. 

De Romeinen hebben drie schamele punten en moeten winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Als het punten verliest, is ook hun tegenstander Cluj bij de laatste 32. 

Stand in groep E

Celtic - 10

Cluj - 9

Lazio - 3

Rennes - 1

Groep G

In groep G kan alles nog. Young Boys Bern ontvangt Porto. Met een zege kan Bern zich plaatsen aangezien het tegen Feyenoord en Rangers een beter resultaat heeft behaald. Ook Rangers kan zich kwalificeren als het beter doet dan Porto. 

De Portugezen zullen uitgeschakeld zijn als ze verliezen in Zwitserland, net als Feyenoord. Maar dan moet Bern wel winnen van Porto.

Stand in groep G

Young Boys - 7

Rangers - 7

Feyenoord - 4

Porto - 4

Groep H

Espanyol heeft de eerste plek al opgeëist in groep H en trekt vanavond naar Ferencvaros. De Hongaren moeten winnen en hopen op dat Ludogorets punten laat liggen bij CSKA Moskou om nog mee te dingen naar een plek in de volgende ronde. 

CSKA telt slechts één punt, maar kan nog de volgende ronde halen. Dan moet het vandaag wel winnen van Ludogorets en als Ferencvaros punten laat. Ludogorets kan Espanyol vervoegen als het wint in Rusland. 

Stand in groep H

Espanyol - 10

Ludogorets - 6

Ferencvaros - 5

CSKA Moskou - 1

Groep J

Basaksehir ontvangt in eigen huis AS Roma. Indien de Turken winnen hebben ze een plek in de volgende ronde vast. Ook Mönchengladbach kan zich plaatsen, maar dan moet het winnen en hopen op een nederlaag van AS Roma. Als dat scenario zich voordoet, is Roma uitgeschakeld. 

Wolfsberg moet minstens een punt pakken tegen Mönchengladbach om nog kans te maken op de volgende ronde.

Stand in groep J

Basaksehir - 7

Mönchengladbach - 5

AS Roma - 5

Wolfsberg - 4

Groep K

Groep K kan vanavond in een definitieve plooi vallen als Braga wint van Wolverhampton. Dan pakken de Portugezen ook de eerste plek. Bij een punt zijn beide ploegen geplaatst en zal de slotspeeldag uitsluitsel brengen over groepswinst.

Besiktas kon nog geen punt pakken en is dan ook al uitgeschakeld. Als tegenstander Slovan Bratislava niet wint, dan is het uitgeschakeld.

Stand in groep K

Braga - 10

Wolverhampton - 9

Slovan - 4

Besiktas - 0

Groep L

Manchester United is al zeker van een plek in de volgende ronde en kan vanavond groepswinnaar worden als het wint van Astana. Als AZ wint van Partizan Belgrado, maken ook zij nog kans op groepswinst. De Alkmaarders hebben aan een punt voldoende om zich te plaatsen voor de laatste 16.

Partizan Belgrado moet de drie punten meepakken uit Nederland om nog een waterkansje te maken op overleving. Astana is uitgeschakeld.

Stand in groep L

Manchester United - 10

AZ - 8

Partizan Belgrado - 4

Astana - 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties