Joan Laporta veegt vloer aan met voorganger Bartomeu: "Vorige bestuur heeft er een puinhoop van gemaakt, alle socio's zijn opgelicht"

Dennis Rosiers
| 10 reacties
Joan Laporta veegt vloer aan met voorganger Bartomeu: "Vorige bestuur heeft er een puinhoop van gemaakt, alle socio's zijn opgelicht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het blijft rommelen bij Barcelona. Vorige week maakte Bartomeu Barcelona-voorzitter Laporta met de grond gelijk, maandag waren de rollen omgekeerd. Laporta was ongemeen hard voor zijn voorganger.

"Momenteel heeft de club liefst 1.35 miljard schuld, wat schrikbarend en gewoonweg dramatisch is", maakte de voorzitter van Barcelona de situatie meteen duidelijk. Waarna vooral Josep Maria Bartomeu, zijn voorganger als voorzitter, het moest ontgelden. "Hij heeft alle socio's van deze club opgelicht door onder meer financiële controles te negeren."

Het zijn vooral de exuberante spelerslonen die niet langer houdbaar zijn. "Het sloeg helemaal nergens meer op. Het enige wat ze deden, was kijken naar de korte termijn en onmiddellijk successen behalen. En zelfs dat is ze niet gelukt", aldus Laporta.

"Het transferbeleid was beneden alle peil... Ze hebben er een puinhoop van gemaakt, nu is het onze taak om die puinhoop op te ruimen en te garanderen dat deze club weer een stabiele toekomst tegemoet gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties