Kogel door de kerk: Belgische voetbalbond heeft maandag voorzitter die begint aan ambtstermijn van één jaar

Kogel door de kerk: Belgische voetbalbond heeft maandag voorzitter die begint aan ambtstermijn van één jaar
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De definitieve opvolger van Mehdi Bayat als voorzitter van de Belgische voetbalbond is gekend. Dat zal Robert Huygens zijn, de man die deze functie nu reeds als interim-voorzitter vervult. Huygens gaat zijn werk zeker nog een jaar verderzetten.

Door het abrupt opstappen van Mehdi Bayat als bondsvoorzitter moest er snel werk gemaakt worden van een opvolger. Begin juni ging Robert Huygens aan de slag als interim-voorzitter. Het had nogal wat voeten in de aarde om te bepalen wie na diens interimperiode de voetbalbond zou leiden.

Het is niet onlogisch dat Huygens aanblijft aangezien hij dus nog niet lang zijn functie invult, maar er waren ook heel wat andere gegadigden om de nieuwe bondsvoorzitter te worden. Onder meer Michael Verschueren was één van die andere kandidaten.

Compromis

Inmiddels is er een compromis bereikt om er geen onrustwekkend schouwspel van te maken. Maandag zal Huygens op de Raad van Bestuur officieel bekrachtigd worden als bondsvoorzitter opnemen. Hij mag aanblijven voor een periode van één jaar. Nadien zijn er nieuwe voorzittersverkiezingen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties